VITAMIN UNTUK ANAK BIJAK DAN PINTAR

Setiap ibu bapa pastikan inginkan anak yang cerdik, bijak dan pintar. Daripada bayi sehingga masuk ke alam persekolahan perkembangan anak2 diperhatikan. Untuk mendapatkan anak yang bijak dan pintar bukan satu proses yang singkat.

budak-genius

Bermula dari alam rahim lagi ibu bapa perlu merangsang perkembangan anak apatah lagi bila dah sekolah. Bagaimana nak merangsang anak supaya cerdik, cerdas, pintar seterusnya menjadi anak genius? Salah satu cara adalah melalui penjagaan pemakanan. Jom kita lihat bagaimana ibu bapa boleh bantu anak2 supaya menjadi anak yang pintar, bijak dan genius.

Anak pintar dikatakan mempunyai neuron yang lebih aktif dan saling berhubung berbanding anak2 lain. Perkara penting untuk merangsang minda genius agar anak pintar ialah dengan membekalkan semua nutrisi yang diperlukan oleh otak

otak genius

Antara nutrisi utama yang penting untuk perkembangan otak ialah asid lemak Omega 3, protein, karbohidrat, vitamin dan mineral
Ibu2 kena pastikan anak2 mendapat makanan harian yang merangkumi semua kelas makanan ini. Setiap hari ibu kena menyediakan menu yang ada ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan. Ibu juga kena pastikan anak2 makan apa yang telah tersedia yang lengkap dengan semua vitamin yang diperlukan. Mampukah ibu2 menyediakan dan memastikan anak2 makan makanan ini secara konsisten?

makanan-berkhasiat

Zaman sekarang kita tidak lari dari memberikan anak2 makanan segera dengan alasan ibu sibuk bekerja, tiada masa dan banyak alasan lagi. Asalkan anak tidak lapar, namun nutrisi yang penting diabaikan. Ini kisah saya la dengan anak 3, tidak sempat masak makanan seimbang setiap hari.

Sepatutnya anak2 perlu diberi makanan seimbang mengikut pyramid makanan supaya keperluan nutrisi untuk otak dan badan mencukupi. Persoalannya adakah anak2 makan mengikut kehendak kita? Kadang2 anak lebih suka makan makanan segera, tidak suka makan sayur dan banyak alasannya.

Bagi ibu2 yang sibuk dan terpaksa melayan ragam anak, ibu2 tidak boleh berputus asa untuk menjadikan anak kita bijak dan pintar. Alternatifnya anak2 perlu diberi vitamin tambahan untuk merangsang minda genius anak anda. Di sini penting nya set minda genius shkalee. Set ini membantu melengkapkan kesemua nutrisi yang diperlukan untuk perkembangan otak anak anda.

Set genius Shaklee mengandungi:
1. Omega guard
2. Meal shakes

Omega guard

omega guard bagus untuk kanka-kanak
omega guard bagus untuk kanka-kanak

• Merupakan minyak ikan terbaik di pasaran
• Dihasilkan daripada ikan laut dalam
• Melalui proses yang sangat teliti, proses penyulingan propritari 3 molekul
• Hanya Omega 3 yang tulen sahaja yang diekstrak manakala bahan2 berbahaya seperti merkuri, plumbum, cadmium dan yang lain2 disingkirkan daripadanya
• Berbeza dengan minyak ikan lain kerana ianya 3 kali lebih tumpat dan mengandungi 99% Omega 3 yang diperlukan untuk merangsang otak agar anak menjadi anak cerdik dan cerdas
• Omega guard shaklee mengandungi DHA & EPA yang diperlukan untuk perkembangan otak anak anda.
• Setiap hidangan memgandungi 540mg EPA dan 360mg DHA iaitu lebih banyak jika disbanding dengan jenama2 lain

Meal shakes

mealshakes
• Multivitamin dalam bentuk serbuk dan rasanya sangat lazat
• Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ia membekalkan 35%% nilai harian yang diperlukan anak anda.
• Tahap kesihatan optimum membantu anak lebih focus untuk belajar setiap hari

Selain itu makanan sunnah juga tidak ketinggalan untuk diamalkan setiap hari dalam usaha kita merangasang anak menjdai cerdik, cerdas, bijak dan pandai seperti:
• Madu
• Kismis
• Kurma
• Kekacang
• Buah delima

Gabungan makanan ini insyaAllah akan memberikan kesan yang positif. Anak2 bukan sahaja cerdik, bijak dan pandai malah empunyai akhlak yang mulia. Itulah saham kita di dalam kubur nanti..

Pelaburan untuk anak2 tidak rugi. Ramai ibu2 percaya dan berpuas hati dengan set minda genius Shaklee. Jm berikan yang terbaik untuk anak anda siupaya tidak menyesal di kemudian hari. Anak orang lain bijak, anak kita pun bijak juga….

Boleh baca juga:

“Anda nak tak ebook yang sarat dengan informasi ini secara PERCUMA? Contact saya sekarang!”

ebook
ebook panduan ibu bapa

Berminat dengan set minda genius Shaklee hubungi saya:
Whatsap/Sms: 019 965 6193
Fanpage: Rahsia ummi
SID : 908037

1 thought on “VITAMIN UNTUK ANAK BIJAK DAN PINTAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge