Tips Mengatasi Morning Sickness Agar Ibu Hamil Sentiasa Bertenaga

Morning sickness adalah fenomena yang sangat ditakuti oleh wanita yang hamil. Biasanya morning sickness berlaku di awal kehamilan hingga bukan ke 4 kehamilan.  Usah sedih wahai ibu-ibu semua, ada kajian yang mengatakan ibu yang mengalami morning sickness dapat mengurangkan risiko keguguran. Ini bermaksud ibu dan anak  dalam keadaan sihat

Terdapat satu produk dalam shaklee yang sangat membantu ibu-ibu dalam menghadapi m asalah morning sickness iaitu Performanvce drink. Saya akan share macam mana performance drink bantu kurangkan masalah morning sickness . Tahap morning sickness setiap orang adalah berbeza, ada yang teruk dan ada yang biasa-biasa saje. Apa-apa pun pastikan ibu mempunyai  cukup tenaga sepanjang kehamilan

kita jugak kena  faham. Bila morning sickness ni…kita akan kekurangan air dalam badan  ataupun dehidrasi .Jom tengok apa risiko wanita hamil yang dehidrasi

Risiko Dehidrasi Kepada Ibu Hamil

  • Peningkatan suhu badan ibu yang boleh menyebabkan kesan negatif kepada bayi di dalam kandungan terutama di awal kehamilan.

 

  • Ibu hamil boleh mengalami kontraksi (tahap dehidrasi sederhana).

 

  • Risiko air ketuban akan berkurang (tahap dehidrasi teruk).

 

  • Risiko melahirkan bayi bersaiz kecil / bayi pra matang.

 

Bahaya tak kalau isteri uols kena morning sickness yang teruk? bahayakan??

Tanda-tanda Anda Mengalami Dehidrasi

  1. Berasa sangat haus
  2. Air kencing menjadi sedikit, warna agak pekat dan bau hancing sangat kuat
  3. Mengalami sembelit
  4. Bibir menjadi kering
  5. Cepat penat walaupun tidak melakukan kerja-kerja berat
  6. Mengantuk walaupun cukup tidur
  7. Rasa pening apabila menukar posisi daripada duduk ke posisi berdiri

Bagaimana Mahu Merawat / Mengelak Dehidrasi

➡Menurut Dr. Zubaidi, satu-satunya cara untuk mengelak dehidrasi adalah dengan meminum air yang mencukupi iaitu 8 gelas sehari

 

➡Elakkan meminum minuman yang bercafein contohnya teh, soda dan kopi. Ianya bersifat diuretik di mana ia boleh menyebabkan si ibu lebih kerap ingin membuang air kecil

 

➡ Minum sebelum haus

 

➡Kurangkan aktiviti yang agak lasak dan elakkan dari aktiviti luar rumah yang agak panas.

 

➡Perlu berjumpa doktor dengan segera jika mengalami kompilasi lain seperti tekanan darah tinggi atau diabetes ketika mengalami dehidrasi

 

Bagaimana  Performance Drink  ini boleh membantu masalah dehidrasi ?

Di Shaklee, kita mempunyai minuman seperti isotonik bebas karbonat dan kurang gula iaitu Performance Drink. Performance Drink sangat bagus dalam mengekalkan bendalir dalam badan dan membantu mengelakkan dehidrasi daripada berlaku.

Mengandungi 3 jenis  karbo iaitu metodextrin, fructose dan glucose yang paling penting untuk tenaga dan stemina.

 

Mengandungi formula unik Shaklee iaitu opticorb yang membekalkan tenaga serta merta dan berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah. Ibu hamil sangat memerlukan kerana ibu hamil perlukan tenaga dan mengelakkan keletihan sepanjang kehamilan

Testimoni morning sickness

Jika anda dalam keadaan tidak larat dan tidak mampu menahan muntah setiap hari, boleh la cuba amik performance drink ini. Kesihatan ibu lebih baik dan baby pun lebih sihat

apa-apa boleh hubungi saya dengan klik sini untuk berhubung melalui wasap

untuk order perfomance drink melaui online, klik saje sini

FB : Wan Norasiah

Tel: 0199656193

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – Simpang Pulai – Ipoh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge