Testimoni Set Hamil Shaklee

Cerita tentang mengandung atau hamil adalah sesuatu yang gembira untuk dikongsikan bersama teman2. Pelbagai kisah dan pengalaman ingin dikongsi bagi yang bakal atau telah bergelar ibu. Kongsi cerita bukan sahaja kisah gembira juga kisah duka. Itu lah hebatnya manusia yang bergelar wanita. Tambah2 lagi jika baru 1st time mengandung. Banyak benda ingin tahu dan rasa teruja. Walaupun dah tahu bersalin itu sakit, namun wanita tetap ingin merasai kesakitan itu untuk mendapat kebahagiaan di sebaliknya….

Hands on Pregnant Woman's Belly --- Image by © Royalty-Free/Corbis

 

Alhamdulillah saya diberi nikmat olehNya untuk merasai pengalaman mengandung untuk kali ke 4…sebenarnya tak sangka boleh sampai nombor 4 hehe…bukan ape…rasa macam baru je mengandung anak sulung. Cepatnyer masa berlalu…lupa umur pun dah tua. Pejam celik anak sulung dah berumur 8 tahun..

Mengandung ke empat2 anak diberi olehNya kemudahan. Tiada masalah yang serius dihadapi dan tidak pernah mengalami keguguran…Alhamdulillah…teringat ayat al quran yang bermaksud…Nikmat mana lagi yang engkau dustakan??? Terima kasih ya Allah atas rezeki yang kau kurniakan.

Disini saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya mengandung menggunakan set hamil Shaklee. Anak sebelum ini belum kenal Shaklee lagi.

Alahan dan kelesuan

Peringkat awal kehamilan, tidak lari dari mengalami alahan  dan kelesuan. Namun dengan mengamalkan supplemen Shaklee alahan saya tidak teruk dan tidak mengalami kelesuan atau keletihan seperti mengandung anak2 yang lain. Mengandung sebelum ini saya memang tidak bertenaga dan  ketika itu rasa serik untuk mengandung lagi

Ostematrik sangat membantu masalah morning sickness. Saya rasa lebih bertenaga dan bersemangat untuk keluar bekerja. Alhamdulillah selama lebih kurang 38 minggu saya mengandung, tidak pernah sekali saya ambil ambil cuti (MC) atau Cuti Rehat Khas( CRK). Selagi kesihatan tidak mengganggu kerja saya, saya boleh pergi kerja. Jangan tak tahu hari saya nak bersalin, saya masih lagi mampu bekerja dan masih mampu berpuasa. Due saya seminggu sebelum raya….

Anak Murid Tegur

‘Cikgu jalan cepat! saya kejar tak sempat!!!. Cikgu makan aper?’ Dengan spontan saya jawab ‘ubat kuat’! hehe…memang kat sekolah saya jenis jalan laju sehingga kandungan masuk  7 bulan, baru slow sikit pergerakan. Beban dah bertambah. Lagi satu saya jenis cepat naik badan semasa mengandung. Jangan tak percaya kali ini mengandung berat saya sampai 70kg. Sebelum mengandung lebih kurang 50 kg saje.

Satu perubahan yang ketara dan berat badan ni naik secara mendadak sehingga terpaksa minum air gula 2 kali  sebab doctor tak puas hati berat badan naik banyak sangat takut2 ada kencing manis. Huhu…tahu je la minum air gula. Seksanyer….

Walaupun  jarak dekat jugak dengan anak yang ke tiga, iaitu 2 tahun namun diberi kesihatan yang baik untuk melayan karenah anak2 yang lain. Tidak cepat marah, kurang tekanan sama ada dirumah atau di tempat kerja. Tambah2 suami banyak membantu. Apa2 pun dalaman mesti sentiasa positif.

Konsisten

Saya sentiasa konsisten mengambil supplemen set hamil Shaklee. Bila dah rasa kesannya, cuba untuk mendapat kesan yang maksimum. Tiada lagi masalah ‘cramp’ pada waktu malam. Suami pula kurang disuruh urut seperti mengandung sebelum ini. Semuanya dipermudahkan.

Alhamdulillah pada 11 Ramadhan saya selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.57 kg. Kalau ikutkan due seminggu sebelum raya….tapi xpe la awal 2 minggu. Kuat sikit baby nak kutip duit rayer….hehehe. Umi pun dah kuat nak beraya sekali.

Disini saya ingin berkongsi dengan semua ibu2 atau bakal2 ibu agar mencuba set hamil Shaklee ini. Semoga tempoh mengandung anda adalah sesuatu yang nikmat dan gembira dan bukan sesuatu yang membebankan dan menyeksakan

Set hamil Shaklee mengandungi:

 

set hamil

  • Vitalea

Ini adalah multi vitamin. Mempunyai iron formula yang lengkap bagus untuk ibu mengandung dan menyususkan anak. Vitamin ini membantu menaikkan bacaan Hb ibu. Kekurangannya iron boleh menyebabkab si ibu tidak bermaya, mudah pitam seterusnya terdedah kepada anemia.

  • Vitamin C

Membantu penyerapan iron dengan lebih efgektif. Selaiun itu ia juga meningkatkan sisitem imun. Menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selsema

  • B complex

B complex mengandungi folic acid , biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormone. Membantu menukar makanan kepada tenaga, sekaligus mengurangkan masalah keletihan, kelesuan. Ia juga membantu melawan tekanan, mencegah anemia, muntah2 dan mabuk.

  • ESP

Esp membantu memberi tenaga segera kepada ibu2. Ia juga meningkatkan sistem imun. Protein membantu membekalkan asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut dan lain2.

  • Ostematrix

Membantu mengurangkan morning sickness. Ostematrix mengandungi kalsium yang sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Semasa mengandung ostematrix menjad ‘best friend’ saya bagi mengawal kejadian ‘cramp’ di waktu malam.

Apa yang bagus set hamil Shaklee ini ialah ia boleh diteruskan pengambilannya setelah  bersalin. Terdapat vitamin yang sama untuk set berpantang. Memang tidak rugi!!!

So, jangan bertangguh lagi. Apa2 masalah boleh kita berkongsi dan sama2 cari jalan penyelesaian. Banyak sangat kena makan????xpe…apa2 kita boleh bincang mengikut bajet masing2.

order

klik sini untuk order

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

Whatsap / Sms : 019 965 6193 ( wan )

Fanpage : Rahsia Ummi

SID : 908037

1 comment for “Testimoni Set Hamil Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge