Set Pantang Bersalin Secara Pembedahan

Alhamdulillah…tahniah anda dah berjaya menjadi seorang ibu. Tiada nikmat yang paling berharga bagi seorang wanita selain bergelar ibu.

 

Namun dalam keghairan menyambut orang baru jangan lupa menjaga kesihatan diri semasa dalam pantang. Apatah lagi jika ditakdirkan bersalin secara pembedahan.

 

Tak kisah bersalin normal atau pembedahan, syukur kita kepada yang Maha Kuasa atas nikmat ini.Tugas kita sekarang adalah untuk memastikan bayi sihat dan ibu boleh jaga bayi sebaik mungkin.

Di sini saya nak berkongsi set pantang bagi ibu yang bersalin secara pembedahan.

 

Tidak dinafikan lagi keberkesanannya apabila ramai ibu yang memberikan feedback yang positif.

 

Ikuti pengalanan ibu ini mengamalkan vivix semasa berpantang.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
TESTIMONI 15 : AZIAH ABD GHANI
.

[BERPANTANG DENGAN VIVIX DAN SET PANTANG SHAKLEE]
.

Salam, saya Azie. Saya nak share pengalaman berpantang dengan set berpantang dan Vivix.

Saya bersalinkan anak no.4 ni secara pembedahan dan sememangnya dah diberitau lebih awal. Jadi get ready je. Kalau sebelum ni pengalaman bersalin agak dukacita, saya memang berharap kali ni betul- betul sedia.
.

Sehingga kandungan masuk 38 minggu, pada pagi raya korban. Ketuban pecah dan sy masuk wad.emergency czer. Sepatutnya planning czer tapi sebab ketuban pecah awal, jadi emergency dan saya sendiri dah dimaklumkan risiko pembedahan ni.
.

Waktu di hospital, sebaik saja nurse suruh bangun selepas 6 jam pembedahan. Saya ambik vitamin dulu sebab memang tenaga rasa macam habis dah. Ambik ginger jugak, perut dah hampir 8 jam kosong. Alhamdulillah, selepas beberapa jam bersalin. Memang rasa segar sikit dan mula menyusukan baby. Memang susu badan banyak.
.

Masuk hari ketiga, keluar je dari hospital. Start ambik vivix. Satu botol vivix tu lebih kurang dalam seminggu je sebab memang nak baikkan luka cepat. Alhamdulillah, memang rasa sangat bertenaga. Lebih- lebih lagi terpaksa pula berulang ke klinik sebab baby ada kuning sikit. Dekat bahagian luka tu memang tak rasa sakit, ini merupakan czer kali ke -3 saya dan rasanya inila pengalaman pantang terbaik untuk saya.
.

Masuk minggu ke- 2 berpantang, dah mula masak sendiri. Memang tak rasa macam orang pantang sebenarnya tapi berhati- hati jugakla kan. Selain dari vivix, saya mengambil ESP, vitalea, b- com, ostematrix, vitamin C dan Alfalfa sebagai jamu pantang.
.

Untuk saya, inila pantang yang terbaik setelah 4 kali berpantang ni. Dan saya amat mensyorkan vivix dan set pantang ini untuk ibu- ibu yang bakal melahirkan anak.
.

Yang paling pentingnya dalam pantang kali ni, takde masalah bengkak susu sampai demam. Keletihan akibat menjaga bayi lewat malam dan mahupun rasa stress. Memang sangat berbeza dengan kelahiran sebelum ni. Tq Shaklee .

Jom lihat apa kandungan vivix. Klik di sini

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dengan klik wasap di bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge