Set Mengandung Shaklee: Murah dan Jimat

Tahniah…tahniah dan sujud syukur. Anda bakal bergelar ibu. Jika anda dah ada anak…anda akan bergelar ibu anak 2, ibu anak 3 dan seterusnya…Ucap terima kasih pada Pemberi Rezeki yang menganugerahkan hadiah yang tak ternilai. Adakah anda masih mencari -cari Set Mengandung? Set Mengandung Shaklee adalah yang terbaik dan murah serta jimat

 

Anak adalah amanah…dari dalam rahim lagi kita diamanahkan menjaga permata ibu ayah…oleh itu sebaik- baiknya ibu menjaga pemakanan dan perilaku semasa hamil. Cerita tentang kisah semasa mengandung, 1001 akan keluar cerita. ada yang manis..ada yang pahit. Apa2 pun kisah, yang pasti ibu dan ayah tidak sabar2 untuk menerima orang baru

Jom kita selami masalah biasa yang dihidapi oleh ibu yang hamil:

  1. morning sickness
  2. hb low
  3. letih dan lesu
  4. kencing manis
  5. darah tinggi
  6. kencing kotor
  7. cramp
  8. berat badan naik mendadak
  9. dan beberapa masalah lain lagi

sebenarnya semua masalah itu boleh diatasi dengan pelbagai cara. Disini saya share beberapa

Tips untuk ibu Mengandung kekal sihat dan cergas sepanjang kehamilan

Sarapan

Sarapan sangat penting bagi ibu hamil. ini dapat mengelakkan perut masuk angin. Paling kurang minum milo atau susu. lagi bagus kalau ambil berrsama karbohidrat sebagai sumbr tenaga

 

Makanan seimbang

Perlu jaga makan. kurangkan makan makanan segera kerana fast food kekurangan nutrisi yang diperlukan oleh ibu dan bayi dalam kandungan. Usahakan dalam sepinggan menu ibu ada gabungan protein, karbohidrat, vitamin dan 7 kelas makanan.

Happy always

Sanagt pentring menjaga emosi. Jangan terlalu mengikut perasaan, Ibu2 kena bersikap positif dan sentiasa gembira dan senang hati. Ini kerana emosi yang tidak stabil akan mempengaruhi bayi dlam kandungan

Ikut jadual check up di klinik

Jangan ambil mudah check up di klinik. Perlu ikut jadual rawatan yang ditetapkan agarkan perkembangan bayi dapat dipantau sebaik mungkin. Segala saranan jururawat dan doktor perlu diikut sebaik mungkin

Cari ilmu keibu bapaan

Bagi yang mengandung anak pertama, banyak perlu belajar. Timba ilmu dengan bahan bacaan atau bertanya dengan orang yang ada pengalaman.

Banyakkan makan sayur dan buah

kebiasaannya masa mengandung, ibu2 akan cepat rasa  lapar. jangan sesekali standby jajan yang tidak menyihatkan. Seeloknya sediakan buah-buah potong untuk dimakan bila2 masa. Kacang2 juga bagus dibuat snek ibu mengandung

Bersemangat

Sentiasa bersemanagt walau dalam apa jua keadaan. Jika diikutkan perasaan, nak saje ibu2 ni bar

ing tanpa berbuat apa-apa. Jom mommy semua bersemangat untuk teruskan perjuangamn hingga ke akhirnya hihi…

Beriadah

beriadah ni bukan bermaksud bersenam seperti orang tak mengandung. Cuma lakukan aktiviti luar agar kita rasa lebh bertenaga dan lebih sihat. Terdapat juga senaman untuk orang yang mengandung yang boleh dipraktikkan

Supplemen

Suppelemen adalah makannan tambahan. Ia membantu memeri nutrisi kepada badan, top up kekurangan nutrisi dalam maknaan kita setiap hari. Setiap supplemen ada fungsinya tersendiri. Supplemen SET MENGANDUNG SHAKLEE mengandungi

vitalea

vitalea adalah multivitamin. ibu yang mengandung sangat penting mengambil vitalea kerana merupakan sumber iron. Tambah2 bagi ibu yang ada masalah hb rendah. Jika hb rendah boleh meyebabkan ibu letih dan senang pitam. Kesihatan bayi dalam kandungan juga boleh terjejas.

b complex

Mengandungi rumusan vitamin B1, B2, B3, B6, B12, asid folik dan Biotin. B complex sangat penting untuk mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Sebenarnya B complex elok diambil sebelum mengandung lagi.Ibu memerlukan 400mg asid folik setiap hari

vitamin C

vitamin c penting untuk pembentukan kolagen.ia juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.  Vitamin Cmeningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah

esp

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda.  Manakala kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada  pengidap kencing manis.

omega guard

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan..

ostematrix

bukan sekadar kalsium. ibu-ibu snagat mmerlukan seumber kalsium untuk pertumbuhan tulang babyi dan boleh mngelakkan kekurangn kalsium ibu. kadang2 ada ibu hamil terpaksa cabut gigi kerana mudah goyang. itu adalah salah satu petanda ibu kekurangna kalsium.

cramp juga dapat dikurangkan dengan pengambilan secara konsisten kalsium. ibu hamil perlu sumber kalsium 100mg hingga 1300mg setiap hari. pengambilan kalsium dalam bentuk tablet sangat2 membantu ibu2.

 

Apa kata ibu-ibu yang telah mengamalkan set Mengandung Shaklee. mungkin pengalaman mereka boleh membantu ibu-ibu di luar sana

 

 

 

 

lihat kepada poster di atas…amatlah yakin sekali Set Mengandung Shaklee adalah murah dan jimat. Kenapa?? Kerana set mengandung Shaklee boleh diterusan pengambilan selepas bersalin. Hanya perlu top up yang mana dah habis. Beberapa supplemen dalam SET BERPANTANG SHAKLEE dah ada dalam SET MENGANDUNG SHAKLEE. Jimat kan???

jom lihat apa kata seorang ibu yang menggunakan set Mengandung Shaklee

Jom jangan tengguh lagi untuk dapatkan SET MENGANDUNG SHAKLEE. Semestinya kita nak yang terbaik untuk yang tersayang….klik di sini

Jiak ada apa-apa pertanyaan boleh hubungi saya seperti di bawah

whatsapp : 019 965 6193

FB : Wan Norasiah

Page: Rahsia ummi

COD: Kampar – Gopeng – Simpang Pulai – Batu Gajah – Ipoh

 

2 comments for “Set Mengandung Shaklee: Murah dan Jimat

  1. August 9, 2017 at 11:31 pm

    Bagusnya set vitamin ni..lengkap semuanya..

    Cara Semulajadi Kurangkan Sakit Gout

    • Mrs Wan Norasiah
      August 10, 2017 at 12:51 am

      Pilihan yang bijak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *