Set Bersalin Shaklee Pilihan No 1 Ibu-Ibu

Alhamdulillah hari ini adalah hari ke 5 saya berpantang. Setelah lama tak menulis terasa rindu pada blog rahsiaummi ini. Banyak benda yang nak dikongsi bersama pembaca semua tentang pengalaman sebagai pengguna Shaklee dari mengandung hingga sekarang dan InsyaAllah akan diteruskan sehingga diizinkanNya.

ibu bersalin

Point utama hari ini sememangnya tentang set bersalin Shaklee yang menjadi pilihan no 1 ibu-ibu. Sebenarnya ini adalah kali pertama saya berpantang menggunakan set bersalin Shaklee. Setiap anak saya menggunakan set bersalin yang berbeza-beza untuk mengetahui sendiri kesannya. Maksudnya sudah 4 jenis set bersalin yang telah saya gunakan kerana berpantang sekarang adalah anak ke 4 .

Alhamdulillah, Allahu akbar….segala puji bagi Allah. Penantian 9 bulan berakhir dengan baik sekali.

Kenapa memilih Set Bersalin Shaklee?

Memang la sebab dah jual Shaklee….mungkin itu tanggapan pertama kawan2..Kenapa saya jual Shaklee? Tidak lain dan tidak bukan adalah kerana kesan penggunaannya. Kenapa baru sekarang? Anak2 dulu tak guna pun….huhu…dulu tak kenal Shaklee…Bila menyusukan anak ke3 baru saya kenal Shaklee dan dengan izinNya saya berjaya full breastfeeding hampir 2 tahun.

Kejayaan menyusu sepenuhnya bagi ibu yang bekerjaya amat membanggakan diri sendiri. Dan semenjak dari situlah saya ingin berkongsi dengan semua ibu di luar sana kita boleh lakukan!!!! Kalau dulu, itu sesuatu yang mustahil untuk dilakukan.

Boleh juga baca pengalaman saya full breasfeeding di sini
Sebenarnya set bersalin Shaklee / set berpantang Shaklee terdiri daripada seperti gambar di bawah.

ser-bersalin-shaklee

Set asas terdiri daripada:
• Vitalea
• B Complex
• Vitamin C
• Zinc Complex

Vitalea
Vitalea merupakan multivitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh badan. Semua diketahui ibu yang berpantang sememangnya terbatas dari segi pemakanan. Oleh itu amat bagus keperluan nutrisi dibekalkan oleh vitalea yang amat mudah diambil, hanya sebiji sehari. Selai itu vitalea berfungsi sebagai penambah tenaga segera, kecergasan tubuh dan elemen penting pada sel tubuh. Itu senestinya keperluan yang penting kepada ibu dalam pantang.

B Complex
Ibu dalam pantang tidak boleh stress atau yang lebih teruk terdedah kepada gila meroyan. Salah satu factor pengambilan vitamin B Complex adalah untuk melawan tekanan. Vitamin B Complex membantu memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. Ia juga mengurangkan masalah kelesuan atau keletihan.

Vitamin C
Vitamin C merupakan antioksidan yang sangat bagus. Semua tahu vitamin C juga membantu menyembuhkan luka bersalin dan meningkatkan system pertahanan badan

Zinc Complex
Membantu mempercepatkan luka bersalin dan meningkatkan pertahanan badan.

Kenapa Menjadi Pilihan No 1 Ibu-Ibu?

Apa yang paling saya suka set bersalin Shaklee ini ialah ia terus boleh diambil apabila selesai saje ibu bersalin.
Pada hari saya bersiap2 untuk ke hospital bersalin, saya dah siap2 bawa set supplemen ini. Sebab kita dah sedia maklum sekurang-kurangnya kita akan berada di hospital 1 malam. Bila masuk wad selepas bersalin terus saya ambil supplemen ini agar badan terus bertenaga dan boleh menyusukan bayi dengan cepat

Kebanyakan supplemen set bersalin ini adalah daripada set hamil. So sangat2 la jimat guna 9 bulan semasa hamil dan terus boleh sambung untuk berpantang. Bilangannya tabletnya tidak sama jadi tidak perlu keluar belanja besar sekali gus. Hanya perlu top up yang mana dah habis dan tambah yang mana takder…mudah kan????

Tiada lagi masalah sembelit!!!!
Tiada lagi masalah luka lambat baik!!!!
Tiada lagi badan letih dan lesu!!!!!
Tiada lagi tekanan perasaan!!!!

Terdapat 2 lagi pilihan bagi ibu2 iaitu:
Set 3M: set asas + set menyusu
Set Premium: set asas + set menyusu + set kurus

Semuanya bergantung kepada bajet masing2. Terlalu banyak nak pilih? Tak pe kita boleh berbincang untuk dapatkan yang terbaik untuk anda!!! Banyak kelebihan set bersalin Shaklee.

Nak dapatkan harga istimewa? Boleh saje dengan join ahli serendah Rm75 untuk seumur hidup. Klik sini untuk join ahli.

Nak order klik sini saje

order
Apa2 pertanyaan boleh hubungi saya seperti di bawah.
Whatsap / Sms : 019 965 6193 (wan)
Fanpage : Rahsia Ummi
SID : 908037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge