Sembelit Tiada, Luka Jahit Cepat Sembuh

Pengalaman saya bersama Shaklee memberi ruang kepada saya untuk berkongsi seterusnya membantu semua orang mana yang termampu. Apabila ada yang bertanya tentang sesuatu masalah atau produk, saya sangat suka berkongsi kisah saya sendiri. Testimoni sendiri adalah yang terbaik untuk dikongsi dengan ibu2 atau customer yang bertanya. Pada entri kali ni saya nak bercerita tentang masalah yang dihadapi selepas bersalin iaitu luka kena jahit dan sembelit.

jahitan

Luka Kena Jahit

Selepas bersalin,  2 perkara yang saya paling gerun ialah jahitan dan nak buang air besar. Walaupun dah beranak 4 kali huhu….rasa ngeri dan gerun tetap ada. Setiap orang ada pengalaman masing2. Kalau dengar cerita mak kita dulu2, tak ada istilah jahit ni….itulah kagum dengan orang zaman dulu2. Bersalin kt rumah je…baby tak ada kuning, ibu pun sihat je dalam pantang, boleh buat macam2 kerja.

Berbalik pada cerita saya. Bersalin kali ke 4 ni, saya kena jahit juga sebab koyak sendiri. Kalau anak2 dulu memang sah2 kena jahit sebab gunting. Kali ini sikit saje doktor kata, tapi saya rasa macam sama je… Masa jahit memang tak rasa sakit dan proses pun cepat.

Disebabkan dah tahu apa akan berlau selepas bersalin, semasa packing barang nak ke hospital bersalin, saya dah siap bawak zinc complex Shaklee. Supplemen ini   membantu mempercepat  jahitan kering. Selepas dibawa masuk ke dalam wad bersama baby, saya terus telan sebiji zinc complex. Itu yang bagus set bersalin Shaklee ini, terus boleh diambil sejurus selepas brsalin tanpa tunggu beberapa hari. Ini untuk memastikan ibu sentiasa segar dan bertenaga.

Saya memang jenis penakut dengan kesan jahit ni. Saya tak pernah guna sebarang jenis ubat sapu atau apa krim yang disapu pada luka tersebut. Seriau orang kata nak sentuh tempat tu…tambah2 pernah terbaca sapu macam2 ubat contohnya ubat tradisional ada yang hingga kena jangkitan …hhhhuuuh takut!!!! Sebelum ni pun memang saya hanya guna air garam suam untuk basuh tempat tersebut. Kali ini lagi yakin dengan pengambilan Zinc Shaklee.

Selepas balik ke rumah saya teruskan pengambilan Zinc complex sebiji setiap hari. Apabila nurse datang rumah check, alhamdulillah jahitan baik dan kering. Memang tidak rasa ngilu…..pergi klinik check kuning anak, suami tegur jalan macam orang tak beranak…tak sedar diri la sebab xrasa sakit…kihkih. Jangan terbuka suda….

sembelit ibu

Sembelit

Cerita masalah buang air besar pulak dengan kata mudah, sembelit. Saya rasa ramai ibu2 ada masalah macam saya. Ketiga2 saya berpantang  memang mengalami kisah ngeri….ada yang sampai 2 jam dalam bilik air….tuhan saje yang tahu.

Setelah jadi pengedar shaklee ni, semua guna supplemen semulajadi saje. Setiap hari sebelum tidur telan 4 biji ostematrix. Tidur lebih lena dan bangun lebih segar. Jangan jeles, anak saya memang jenis tidur dan tak pernah berjaga malam. Hanya bangun untuk menyusu saje.

Alhamdulillah, syukur sangat2 hari ketiga keluar bilik air dengan senyuman….nurse dan makcik urut tanya ‘dah buang air besar ke?’saya pun jawab dengan gembira sekali. kihkih….leega..

Sebenarnya banyak lagi khasiat ostematrix ni. Sebelum ni saya memang ambil set bersalin berbeza-beza setiap kali bersalin. 4 orang anak, 4 jenis set bersalin tapi satu pun tidak membantu masalah sembelit. Kali ni alhamdulillah set bersalin/pantang Shaklee sangat2 berpuas hati. Itu sebab saya berikan set bersalin Shaklee pilihan no 1 ibu-ibu.

Set-bersalin-terbaik4-

Kalau ibu2 menghadapi masalah yang sama seperti saya, boleh cuba supplemen ini. Tak semestinya beli satu set, beli satu2 pun boleh. Cuma kalau beli set lagi jimat dan berbaloi. Alangkah bahagianya kalau suami2 hadiahkan set berpantang ini untuk isteri tercinta…Didoakan dipermudahkan semuanya. belum cuba, belum tahu.

enrtri yang berkaian:

order

Whatsap / Sms : 019 965 6193

Fanpage : Rahsia Ummi

Facebook : Wan Norasiah

SID : 908037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge