Masalah Sembelit Selepas Bersalin

Ramai ibu-ibu mengalami masalah ini…takut untuk membuang air besar tambah-tambah baru bersalin anak sulung. Dengan keadaan jahitan yang banyak,duduk pun tidak selesa apatah lagi mahu membuang air besar.

constipation

Punca Masalah Sembelit

Semasa tempoh berpantang, biasanya ibu yang baru ¬†bersalin akan berpantang di rumah orang tua tak kira ibu sendiri atau mertua. Biasanya orang tua ni banyak pantang larang bab makan..Tidak boleh minum air banyak, sayur tertentu saje boleh makan takut angin, buah tak boleh makan dan banyak pantang larang lagi…Mungkin ada juga kebenarannya cuma berani atau tidak kita langgar pantang larangnya…

buah-buahan Minum air

Berbalik kepada isu sembelit…bila kurang minum air, kurang ambil pelawas itulah jadi penyebab sembelit mimpi ngeri bagi ibu-ibu….Bagi ibu yang menyusu badan sepenuhnya semestinya perlu mengambil makanan yang berkhasiat dan air yang mencukupi untuk bekalan susu kepada bayi..Setiap hari ¬†makan tetapi membuang nya tidak!!!!!

 

Ada sesetengah ibu mengambil ubat untuk melembutkan najis supaya senang membuang air besar..Tetapi tak kan setiap hari perlu masukkan ubat…kenapa tidak cuba cara lain.

 Penyelesaian

Alhamdulillah dengan shaklee disediakan supplemen Ostematrik untuk membantu ibu-ibu melancarkan sistem penghadaman.. Ostematrix bukan sahaja pelawas malah ada banyak lagi kebaikannya..

ostematrix

Dengan hanya menelan 3biji sebelum tidur setiap hari…ibu-ibu akan merasai kesannya..

Insyaallah tiada lagi masalah sembelit!!!!!

Ostematrix mempunyai formula yang unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron

Antara kelebihan Ostematrix:

  • Melegakan sembelit
  • Membantu wanita mudah bersalin
  • Menguatkan tulang
  • Mencegah obesiti
  • Mengelakkan kanser kolon
  • Mencegah batu karang
  • Membantu kesihatan gigi dan gusi
  • Mengawal tekanan darah

Insyaallah masalah sembelit selesai malah mendapat manfaat lain

Harga sebotol RM 61.00 untuk 120 biji..

Hubungi saya untuk dapat harga special!!!!

WAN 019 965 6193

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge