Psoriasis (Penyakit Kulit) Pulih Dengan Vivix

Penyakit psoriasis merupakan penyakit kulit yang kronik, tidak berjangkit serta mempunyai ciri-ciri seperti tompok yang merah, tebal dan bersisik. Penyakit kulit psoriasis melibatkan antara dua hingga tiga peratus penduduk di Malaysia. Ia boleh terjadi kepada semua peringkat umur, dari kanak-kanak hingga warga emas.

PicsArt_1471963008222

Sebab Berlaku Psoriasis

Ia terjadi berikutan gangguan sistem imun badan. Pertumbuhan sel-sel kulit lebih cepat berbanding keadaan biasa.

Proses ini menyebabkan sel-sel bergerak ke atas kulit dengan cepat seterusnya menjadikan kulit muncul sebagai tompok-tompok merah dengan sisik yang tebal dipermukaan kulit.

ia juga disebabkan genetik.  jika ibu atau bapa menghidap penyakit ini, kebarangkalian anak mendapat penyakit berkenaan adalah lebih tinggi.

Namun begitu, ada juga pesakit psoriasis terkena penyakit ini walaupun tidak ada ahli keluarga yang mengidap penyakit itu. Psoriasis juga tidak berjangkit

 

Kat Mana Psoriasis?

Biasa berlaku pada kulit tubuh dan anggota badan. Kulit tubuh merangkumi kulit kepala, kuku dan sendi. Saluran darah di bawah kulit juga menjadi lebih lebar lalu meningkatkan aliran darah. Peningkatan bekalan darah menyebabkan tompok merah jelas kelihatan.

 

Bahaya ke Psoriasis?

Mengulas mengenai bahaya psoriasis, Dr Azura (Pakar Dermatoloi Hospital Kuala Lumpur) memberitahu, penyakit itu membawa kesan negatif kepada psikologi pesakit. Faktor lain menjadi penyebab psoriasis bertambah buruk termasuk tekanan perasaan, pengambilan alkohol berlebihan, jangkitan kuman, kecederaan kulit dan tindak balas ubat-ubatan tertentu seperti ubat darah tinggi, ubat tahan sakit dan antibiotik.

“Tahap keterukan psoriasis bermula daripada tompok kecil pada satu bahagian hinggalah ke keseluruhan permukaan badan. Psoriasis menyebabkan tompok tebal dan bersisik dikenali sebagai plak psoriasis.

gatal

“Seterusnya kulit menjadi tebal dan keras di kawasan radang serta mengakibatkan sisik di permukaan kulit. Ia sering terjadi di bahagian siku, lutut, tetapi juga boleh terjadi di mana-mana bahagian badan, termasuk kulit kepala, punggung, tapak kaki dan kemaluan,” katanya.

Kredit: Berita Harian Online

Usah risau bagi mereka yang ada masalah penyakit psoriasis ini. Shaklee ada supplemen yan boleh memabantu masalah anda. sebelum itu suka saya berikan beberapa testimoni

testimoni 1

psoriasis vitaminsuci vivix

testimoni 2

wpid-p-1.txt

testimoni 3

psoriasis sembh

supplemen yan dicadangkan ialah Vivix dan Herbal Blend

Kenapa Vivx?

Vivix merupakan satu minuman yan sangat tinggi antioksidan. Ia membantu memulihkan beberapa penyakit kritikal. Vivix membantu dari dalam, iaitu nutrisi kepada sel. Vivix mengandungi RESVERATROL . Ia terbukti secara saintifik vivix shaklee mengandungi 10 kali ganda kandungan resveratrol.

IMG_46872400571180

Kandungan POLIFENOL yang didapati dalam RESVERATROL adala 50 kali lebih bertenaga daripada vitamin C dan vitamin E. Antioksidan ini sangatlah sesuai untuk masalah kulit, , ekzema , psoriais dan jerawat kronik. POLIFENOL mampu mempercepatkan penyembuhan luka pada kulit bagi mengelakkan merebak dan seterusnya mengakibatkan masalah alahan pula.

Herbal Blend

Krim ini diperbuat daripada bahan semulajadi. Tentulah 100% bebas bahan kimia berbanding banyak produk di luar yan mengandungi steroid. Paling bagus krim ini akan melembbabkan kulit yang kering dan ianya berangin

KRIM SERBAGUNA SHAKLEE HERBAL BLEND

Khasiat herbal blend

Testimoni vivix

 

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

order

Whatsapp: 019 965 6193

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – SimpanPulai – Ipoh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge