Pesakit PCOS Masih Ada Harapan Untuk Mengandung

Semalam saya ada berjumpa seorang customer yang memberitahu beliau mengidap PCOS. Beliau berikhtiar mengambil supplemen untuk mengandung. Suka saya bercerita tentang PCOS dan peluang hamil.

1457761140460

Apa itu PCOS?

PCOS ialah polycystic ovarian syndrome  juga dikenali sebagai ‘Stein-Levanthal syndrome’. Dianggarkan bahawa 5-10 peratus wanita yang berada di dalam umur reproduktif mengalami masalah ini.

Penyakit ini disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon di dalam badan, di mana terdapat berlebihan hormon lelaki dan insulin di dalam pesakit. Ini boleh mengakibatkan:

  • kitaran haid yang tidak teratur disebabkan tiada ovulasi,
  • haid yang berpanjangan dan banyak,
  • kemandulan,
  • obesiti,
  • pengangguan metabolisme gula dan kolesterol.

Para doktor masih tidak dapat memastikan apakah punca sebenar PCOS ini tetapi mungkin penyakit ini adalah kait-paut dengan genetik.

 

Simptom-simptom  penyakit PCOS?

• Kitaran haid yang tidak teratur. Apabila haid datang kerapkali ianya berpanjangan dan banyak

• Kegemukan atau obesiti

• Kencing manis

• Kolesterol Tinggi

• Kemandulan

• Ketumbuhan bulu-bulu yang berlebihan seperti lelaki i.e misai, janggut dan di bahagian dada

Apabila terdapat simptom-simpto seperti di atas, sebaiknya perlu terus berjumpa dengan doktor. Doktor diagnos sama ada pcos atau tidak

pcos

Bagaimanakah diagnosis PCOS dibuat?

Doktor anda akan mengesahkan pesakit itu menghidapi PCOS sekiranya 2 daripada 3 kriteria tersebut di bawah dipenuhi:

• Kitaran haid yang tidak teratur

• Ujian darah menunjukkan hormon yang tidak seimbang i.e berlebihan hormon lelaki dan/ atau simptom klinikal yang menunjukkan hormon tidak seimbang

• Imbasan scan pelvis menunjukkan ‘polycystic ovary’

 Kenapakah pesakit PCOS sukar hamil?

Ini disebabkan masalah ovulasi di kalangan pesakit PCOS. Tiap-tiap bulan, folikel kecil akan berkembang dan matang di dalam kilang telur, ovulasi akan berlaku apabila folikel itu matang dan dilepaskan ke dalam saluran peranakan. Akan tetapi apabila berlaku ketidakseimbangan hormon di dalam badan, i.e hormon lelaki dan insulin yang berlebihan, ini akan menyebabkan gangguan pada perkembangan dan kematangan telur. Ovulasi tidak akan berlaku dan kitaran haid terganggu. Oleh itu, pesakit akan lebih sukar untuk hamil.

Berjaya Hamil Walaupun PCOS

Selagi belum disahkan doktor pasangan suami isteri mandul, bermaksud isteri berpeluang 100% untuk mengandung. Cuma perlu beikhtiar seperti yang dicadangak oleh pakar sakit puan Dr Hamid Arshat

hamid

 

Testimoni ini berjaya hamil dengan ikhtiar supplemen Shaklee.
Saya ada PCOS dan Cyst, sebab tulah saya susah nak dapat baby dan period saya tak teratur. Alhamdulillah, selepas tiga bulan amalkan vivix dan suplemen asas yang lain saya mula period dengan teratur.
Masa mula period tu, memang “hitam” darahnya, selepas tu dah ok, period pun best je. Sekarang Alhamdulillah dah rasa macam wanita sempurna yang lain, sebab dah tanda bila period hihi, dulu pernah sampai enam bulan tak period”

Picture (8)

rasa bersalah pulak bila tak kongsi mengenai produk promo bulan ni iaitu—–> VIVIX!
.
Vivix ni antara supplement Shaklee yang jadi fav nana forever and ever.. Sebabnya of course Vivix dah banyak beri kesan pada kesihatan nana dan keluarga..
.
Buat diri nana sendiri, seperti semua sedia maklum, nana sendiri sudah berkahwin hampir 3 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat.. Dan nana diberi satu tips oleh seorang rakan dalam Shaklee untuk amalkan Vivix secara konsisten dengan dose tertentu untuk tujuan memperbaiki sel tubuh badan supaya bila sel badan sihat, organ sihat (rahim sihat) dan seterusnya InshaAllah mudah untuk conceive..
.
Dan Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten, akhirnya sampai juga rezeki kami suami isteri..
.
Thats why untuk customer nana yang sedang cuba untuk hamil, nana sentiasa kongsikan akan kebaikan Vivix ini untuk kesuburan..
.
Kerana ianya bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita.. Bila sel sihat, organ pun sihat.. Dan InshaAllah lebih tinggi peluang untuk hamil..
.
Bagi nana, iktiar dengan Vivix jauh lebih murah berbanding rawatan kesuburan seperti IUI, IVF dan sebagainya..
.
Biarlah kita usaha yang terbaik untuk mendapat zuriat sebagai tanda kita sendiri bersedia menerima tanggungjawab dan amanah Allah ini.. .
Untuk mereka yang masih menanti kehadiran zuriat, cubalah ikhtiar dengan Vivix.. InshaAllah dengan izin Allah, tak lama lagi anda juga bakal terima khabar gembira ini.. InshaAllah aminnn..

Belum cuba…belum tahu. Para suami bagilah sokongan 200% kepada isteri anda untuk dapatkan permata hati…InsyaAllah anak-anak ini menjadi anak soleh dan solehah dan menjadi saham untuk kita di akhirat nanti

jom order sekarang

order

Entri berkaitan:

Vivix untuk penyakit kronik

Vivix untuk pesakit barah

Vivix untuk pesakit buah pinggang bocor

Vivix tonik ajaib

set hamil pilihan no 1

Whatsapp: 019 965 6193

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – SimpanPulai – Ipoh

 

 

1 thought on “Pesakit PCOS Masih Ada Harapan Untuk Mengandung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge