Fungsi dan Keistimewaan Omega Guard Shaklee

Apa hebat sangat tentang Omega Guard ni…Apakah kandungan Omega yang menyebabkan ramai yang cinta Omega Guard Shaklee berbanding brand lain…jom kita teroka Kehebatan Omega Huard Shaklee

Omega 3 fatty acids ni fungsi dia sangatlah luas merangkumi:

1. Kesihatan hati
2. Fungsi otak
3. Kesihatan sendi
4. Kehamilan, kesuburan dan pantang
So, pendek kata omega 3 ni diperlukan untuk seisi keluarga. Sebotol memang tak cukup sebab setiap org dalam family perlu ambil omega 3 utk sbb yg berbeza 🙂🙂🙂

Apa lagi fungsi atau khasiat minyak ikan omega 3?

Omega-3 juga penting untuk fungsi mata.

Selain itu, beberapa kajian telah menunjukkan lemak omega-3 boleh membantu menguruskan keadaan psikologi dan tingkah laku kerana peranan mereka dalam fungsi neurotransmitter.

Kajian telah menunjukkan omega-3 mempunyai manfaat kepada gejala-gejala gangguan perhatian defisit hiperaktif (ADHD), yang termasuk pemprosesan emosi terjejas dan sifat-sifat anti-sosial.

Kajian-kajian lain telah menunjukkan kanak kanak yang mengambil omega 3 lebih cepat membaca.

Dan kesan-kesan anti-radang lemak omega-3 juga telah dikaji sebagai rawatan berpotensi untuk keadaan yang terdiri daripada obesiti asma untuk jangkitan saluran pernafasan.

Jadi, berilah omega kepada anak anda okay

Itu yang pertama dari segi fungsi Omega Guard

Yang kedua, yg perlu kita tau ialah…..

Ada banyak ribu minyak ikan kt dunia ni TAPI TAPI TAPI mcmana nak menentukan minyak ikan omega 3 yg terbaek.
Sebenarnya ikan omega Shaklee di ambil dari lautan yang dalam dan tiada pencemaran dan berair sejuk

Cara Untuk Mengetahui Minyak Ikan Berkualiti
4 Cara nak tau minyak ikan tu berkualiti tinggi.

 

Pertama.

Syarikat Berkualiti

Tidak semua minyak ikan dicipta sama. Cari syarikat yang boleh anda percayai, dan memiliki sejarah pengeluaran berkualiti.

 

Kedua.

Ikan kecil atau ikan besar?

Sebilangan kecil toksin tidak ada masalah dalam ikan kecil. Oleh itu, apabila ikan yang lebih besar makan beribu-ribu ikan kecil, maka terkumpul lebih banyak toksin. Apabila kita bergerak ke atas rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi bioakumulasi terjadi. Ikan Minyak yang diambil dari ikan kecil cenderung mempunyaibioakumulasi toksin yang rendah.
Ketiga.

Kesucian dan Keselamatan

Penyulingan molekul – proses yang meletakkan minyak ikan di bawah vakum – membolehkan Ia mendidih pada suhu yang jauh lebih rendah untuk melindunginya dari kerosakan. Ini membolehkan EPA dan DHA dipisahkan daripada logam berat, yang membolehkan toksin menjadi Dikeluarkan. Proses ini juga mengurangkan bau dan rasa yang sedap.
Keempat.

Kemampanan

Ikan adalah penting dalam diet kita. Kita mesti memastikan mempunyai sumber yang baik pada masa depan. Syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian kepada saiz populasi dan had tangkapan dan mengelakkan penghasilan minyak ikan pada masa bertelur untukkelestarian bekalan jangka panjang.

 

No 2. Sumber omega 3 yg paling terbaik adalah ikan2 yg bersaiz kecil sbb ikan saiz kecil spt bilis ni kurang tercemar. Semakin besar saiz ikan semakin tinggi risiko pencemaran.

No. 3. Penghasilan omega 3 tu melalui proses penyulingan berperingkat. Kenapa kena lalui proses ni? Nak pisahkan kandungan EPA dan DHA dalam minyak ikan dari logam berat yg bahaya utk kesihatan
Yang terakhir sekali, no 4, syarikat yg menghasilkan minyak ikan omega 3 ni berkolaborasi dgn NGO spt Friends Of The Sea. Bukan setakat tangkap ikan dan tak fikir dah what happens next.

Dah fikir musim apa, berapa banyak, kat mana nak tangkap supaya ekosistem tak terjejas.
so, kalau ada 4 kriteria ni confirm minyak ikan tu bagus.
Jadi adakah Omegaguard Shaklee memenuhi 4 kriteria ini?
Ya. Minyak ikan ini digelar Friend of the Sea. Tangkap ikan guna satelit . Bila dah matang dan ada limitasi. bergred farmaseutikal.
Terakhir sekali ttg omegaguard Shaklee.
Kalau minyak ikan tu kurang dari 30% kandungan peratusan omega 3 BERMAKSUD kandungan omega tu kurang dan tak pekat.Kurang tulen dan kurang pekat
Cara nak kira senang je:

(DHA + EPA) / Total fish oil per serving
Contoh:

Dalam gambar ni brand Shaklee Ada 1000mg total fish oil per serving, EPA 540 mg manakala DHA 360mg

Jadi

(540+360)/1000 = 0.9
Bila dijadikan dalam peratus, kita dapat 90%

Jadi kita boleh kira peratusan omega-3 untuk jenama yang lain berdasarkan kepada formula yang dah diberi.

Kita boleh kira sendiri berdasarkan gambarajah di bawah

So…tak syak lagi, Omega Guard shaklee adalah yang terbaik. Jom cepat2 oder.

Klik sini

 

Apa-apa pertanyaan boleh hubungi saya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *