Cara Merawat Batuk dan Selsema yang Teruk dengan Vitamin Semulajadi

Pernahkah anda pergi bercuti tiba-tiba duiji dengan masalah kesihatan? Tengah seronok pergi holiday dengan family, ditimpa batuk dan selsema yang teruk di tempat orang..Semestinya kita rasa tak seronok dan mengganggu percutian

Jom kita tengok perkongsian Puan Huda a.k.a kak long yang pergi holiday Korea dan  sembuh dengan cepat bila terkena batuk dan selsema dengan izin Allah

 

Kebetulan masa nak balik dari Korea baru ni Kak Long kena selsema dan sakit tekak. Agak terok juga la dari biasa.

Dalam flight tu dah start bersin kow2..dan running nose. Jenoh Kak Long nak cover kat orang keliling. Bila time nak lalu kat tempat yg scan suhu badan tu suspeng je.
Nasib baik takde orang yang tukang pantau malam tu.

Risau juga takut terjangkit virus yang pelik2. Masa nak collect luggage tu rasa badan melayang2 dah.

Mujur la Kak Long bawa bekal Nutriferon dan Vitamin C, Omega dan vitamin2 lain.
Hari tu saja Kak Long dah telah dalam 5 sachet Nutriferon dan 2 biji vitamin C setiap 5 jam. Takde perubahan pun. Sampai rumah tetap sneezing juga.

Esoknya masih gitu juga tapi teruskan juga ambil Nutriferon, Vit C, Omega dan vitamin lain yang biasa Kak Long ambek.
Alhamdulillah…petang tu dah berasa ok sikit. Esoknya running dah stop dan sakit tekak pun hilang.

Sebenarnya ini bukan kali pertama Kak Long berjaya sembuhkan diri dari demam, batuk dan selsema tanpa ubat-ubatan doktor dan antibiotik.
Dah 3 kali semenjak kenal Nutriferon.

Kak Long rasa bertuah sangat kenal Nutriferon ni walaupun pada awal2 join Shaklee Kak Long agak skeptik. Camana lah serbuk macam tu boleh bantu sembuhkan kita dari macam2 penyakit.

Jangan salah sangka ye, bukan niat dah memperkecilkan rawatan ubat2 dari doktor tapi kalau Kak Long prefer cara ini sebab kesannya lebih cepat dan bila sembuh tu, sembuh betul2.
Maksudnya batuk tu takkan berulang lagi dalam masa terdekat.
Kalau makan ubat biasa, dari pengalaman Kak Long sendiri memang lambat baik walaupun dengan antibiotik. Lepas tu kena berpantang minuman sejuk pula

Ada syaratnya nak guna cara ini.
Bila start saja simpton2 jangkitan tu jangan tangguh2.
Terus ambil 1-2 sachet Nutriferon dan Vit C dan repeat. Jangan ingat nak jimat2 dah.

 

Satu lagi syarat kena pantau closely keadaan kita, jika ada tanda pelik2 atau keadaan semakin teruk lepas 2-3 hari tu, cepat2 jumpa doktor. Seperkara lagi, elakkan dari bercampur dgn orang ramai, mana tau virus yang kita kena tu bukan setakat ‘common cold virus’, tapi virus lain yang lebih bahaya. Na’uzubillah.

Gabungan Nutriferon dan Vit C sangat effective untuk merawat batuk dan selsema biasa maupun yang teruk.

 

Ok Kak Long ada tambah juga dengan Omega untuk legakan keradangan dan Ostematrix untuk hilangkan lengoh2 otot.
Maklumlah kami banyak sangat berjalan mungkin badan ni terkejut.

 

Faktor lain mungkin juga kerana perubahanan cuaca atau mungkin juga sebab kita terdedah pada strain virus yang tubuh kita belum kenal jadi imuniti badan kita terhadapnya masih rendah.

Apakah hebat sangat pasal Nutriferon ni?

Ia adalah sejenis immune booster yang dihasilkan dari kajian selama 40 tahun oleh Dr Yasuhiko Kajima dari University of Tokyo.
Dr Kajima telah membuat kajian yang sangat extensive dengan mengkaji lebih dari 200 herba yg berlainan.
Dia berjaya menghasilkan satu formula dari 4 bahan utama iaitu biji labu, bunga matahari, Japanese honeysuckle dan biji plantago di mana hasilnya dapat mencetus kepada pengeluaran semulajadi interferon badan kita, yang boleh meningkatkan imun sistem badan dengan cepat.

 

Kak Long sarankan setiap rumah elok sediakan 3 benda ini sebagai persediaan first aid atau untuk bekal masa travel:

🌼Nutriferon
🌼Vit C
🌼Omega Guard.

omega guard bagus untuk kanka-kanak

Kesimpulannya kita nak travel dengan keadaan kesihatan yang tip top. Oleh itu siapkan awal awal pertahanan dalam badan kita. Kita hanya mampu merancang, Allah jua yang mengizinkan..

 

Apa-apa pun jauh berjalan, banyak tambah pengetahuan. Happy holiday semua!!

 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya seperti di bawah. Klik saje kita sembang melalui wasap.

FB : Wan Norasiah

Daftar Ahli Untuk Harga Menarik

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – Simpang Pulai – Ipoh

2 comments for “Cara Merawat Batuk dan Selsema yang Teruk dengan Vitamin Semulajadi

  1. October 16, 2017 at 8:17 am

    salam..
    yaya singgh sini..
    umm bgus ubt tu tp mcm bnyk je ubt2 kne amik..heeee

    • Mrs Wan Norasiah
      October 19, 2017 at 8:44 am

      Terima kasih yaya…nnt sy ziarah kembali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge