Berpantang Selepas Bersalin Bukan Mimpi Ngeri Lagi Bagi Ibu Muda

Berpantang Selepas Bersalin Bukan Mimpi Ngeri Lagi Bagi Ibu Muda

Anda sedang berpantang? Atau akan menghadapi tempoh berpantang? Bagi yang pertama kali bakal menghadapi pengalaman berpantang…seribu persoalan bermain di fikiran kan….Namun ramai bakal ibu2 tidak dapat menggambarkan keadaan berpantang disebabkan perasaan gembira nak meyambutkehadiran  cahaya mata…yang menjadi bukti cinta dua insan suami isteri.

Setelah ibu2 merasai sendiri tempoh berpantang itu barulah tahu keadaan sebenar tempoh berpantang itu. Adakah ia mimpi ngeri bagi ibu2?

Jom lihat mimpi ngeri ibu ini semasa berpantang

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Mimpi Ngeri

Huhu….memang mimpi ngeri juga bagi saya semasa berpantang anak pertama dan kedua. Sembelit yang sangat2….teruk. Rasa macam serik  nak beranak lagi. Ingat sampai bila2 pengalaman pahit ini.

Luka jahitan

Ini pun satu hal jugak….emmm walaupun dah beranak 4 kali tetap juga kena jahit. Dengar pun seriau….Cuma banyak atau sikit saje jahit nyer. Pengalaman dulu2…sebulan pun masih rasa ngilu2 dan pergerakan tidak bebas. Untung mak2 kita dulu, elok je bersalin tanpa jahit

Letih dan Tak Bermaya

Bila anak dah ramai dan dah bersekolah…memang berpantang sendiri, tak balik kampung seperti anak sulung. Sememangnya kena buat sendiri semua kecuali awal2 tu suami banyak membantu. Untuk memastikan semua berjalan lancar ibu memang kena buat kerja2 rumah…kalau tidak rumah macam tongkang pecah..

Oleh itu ibu perlu kekuatan mental dan fizikal. Ibu dalam pantang memang tak boleh stress..buat kerja dengan happy di samping menguruskan baby.

Mother In Nursery Suffering From Post Natal Depression

Semua Beres!!!

Itulah istilah yang layak diberikan semasa dalam tempoh berpantang kalau ada orang tanya ‘camne pantang?’ Dengan anak 4 orang…3 lelaki 1 perempuan…semuanya dipermudahkan. Alhamdulillah Shaklee banyak membantu saya berpantang dengan senang hati

Selesai Masalah

Set Berpantang Shaklee membantu ibu dalam pantang dengan mudah.

Zinc complex :

– membantu  luka  cepat sembuh

– elak rambut gugur

Ostematrix:

  • Mengelakkan sembelit
  • Mengurangkan sakit2 urat, pinggang

ESP:

  • Memberi tenaga segera
  • Memberi kesan kulit yang berseri

B complex:

  • Mengelakkan stress
  • Mengurangkan sakit kepala

Vitalea:

  • Multivitamin memberi tenaga

Sememangnya set berpantang Shaklee telah terbukti keberkesanannya…Tunggu apa lagi…ibu2 kena cuba…sangat2 berbaloi..duit boleh cari…kesihatan yang paling utama. Tambah2 ibu2 perlu sihat agar baby mendapat perhatian dan keperluan nutrisi yang mencukupi.

Boleh baca di sini info yang berkaitan

  1. Set berpantang Shaklee
  2. Sembelit tiada, luka cepat sembuh
  3. Breasfeeding

Bagi suami2 yang penyayang, boleh hadiahkan set berpantang untuk isteri yang tercinta. Jagan terkejut isteri anda akan kembali berseri selepas bersalin seperti anak dara. Bagi ibu2 pula tak perlu berkira nak dapatkan set pantang ini sebab kita yang melalui kesakitan bersalin, kesakitan selepas bersalin, keletihan semasa berpantang dan macam2 lagi…jadi raikan dan manjakan diri  kita sendiri. Hanya kita saje yang tahu keadaan kita…Jom jangan tunggu lagi. Order sekarang. Hubungi Saya

Whatsap/ Sms : 019 965 6193

Fanpage : Rahsia Ummi

Facebook : Wan Norasiah

COD : Kampar – Gopeng – Batu Gajah – Simpan Pulai – Ipoh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge