Author: Mrs Wan Norasiah

10 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Ramai yang bertanya saya, apa kelebihan bila¬† jadi ahli Shaklee…Banyak nak cerita…tapi kat sini saya nak bagitau 10 dulu…lain2 nanti kita cerita lagi 10 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee   Modal yang rendah Berbekal kan modal serendah RM75, anda sudah sah…

Mencegah Ulser Mulut

Pernah tak anda mengalami ulser dalam mulut? Pengalaman saya sendiri, boleh dikatakan setiap bulan saya terpaksa menanggung sakit ulser ini. Sakitnya tuhan saje yang tahu….huhu.Kalau tak cukup tempoh semingu, selagi itulah duk menahan sakit. Saya pernah kena ulser pada lidah…

Status Halal Produk Shaklee 2014

Adalah menjadi kewajipan bagi umat Islam mengetahui status halal sesuatu produk yang diambil. Soalan : Shaklee halal ke? Itu soalan yang biasa ditanya tambah2 ia adalah produk dari luar negara, Amerika Syarikat. Jawapan : Ya halal. Shaklee mempunyai status halal…

Tips Untuk Hilangkan Masalah Jeragat

Jeragat atau hyperpigmentation. Ramai di kalangan ibu-ibu menghadapi masalah muka yang berjeragat….Dulu ok je muka saya…….sekarang tiba-tiba sikit demi sikit nampak kesan hitam pada muka, tambah-tambah bagi mereka yang mumpunyai kulit yang cerah. Heran yer macam mana jeragat ni boleh…

Masalah Kulit Kering, Kusam dan Berjerawat

Masalah Kulit Kering, Kusam dan Berjerawat   Anda biasa mengalami masalah kulit kering, kusam dan berjerawat? Atau mudah dikatakan masalah kecanikan. Semua orang ingin kelihatan cantik, tetapi tidak semua orang memiliki kecantikan yang diinginkan. Bagi ibu-ibu menjaga kecantikan untuk suami…

Masalah Sembelit Selepas Bersalin

Ramai ibu-ibu mengalami masalah ini…takut untuk membuang air besar tambah-tambah baru bersalin anak sulung. Dengan keadaan jahitan yang banyak,duduk pun tidak selesa apatah lagi mahu membuang air besar. Punca Masalah Sembelit Semasa tempoh berpantang, biasanya ibu yang baru ¬†bersalin akan…

Boleh ke full breastfeed?

Boleh ke full breastfeed? Itu soalan pertama bermain di fikiran saya….dan cukup ke susu? senang ke nak handle full breastfeed? tahan lama ke susu? mampu ke? dan banyak persoalan … Biasa kita dengar ibu yang tidak berkerja menyusukan anak sepenuhnya…

Siapa saya?

Bismillahirrahmanirrahim…. Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana saya diberi peluang olehNya untuk berkongsi dengan semua atas nikmat yang dikurniakan… Saya adalah ibu kepada 3 orang anak. 2 hero dan 1 heroin. Muhammad Adam, Muhammad Irfan dan Fatimah AZ Zahra. Ada rezeki…

Assalamualaikum!

Selamat datang semua ke blog saya. Ini adalah ruangan yang saya dedikasikan kepada para ibu di luar sana. Khususnya para ibu yang menyusukan anak. Saya salah seorang yang menyokong penyusuan susu ibu berbanding susu formula. Mengapa tidak? Sebagai seorang muslim.…