10 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Ramai yang bertanya saya, apa kelebihan bila  jadi ahli Shaklee…Banyak nak cerita…tapi kat sini saya nak bagitau 10 dulu…lain2 nanti kita cerita lagi

membership banner

membership bannermembership bannerwelcome to shaklee

10 Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

 

  • Modal yang rendah

Berbekal kan modal serendah RM75, anda sudah sah menjadi ahli Shaklee. Dengan modal Rm75 anda boleh membeli dan menjual produk Shaklee. Bagaimana nak daftar? klik di sini

 

  • Ahli seumur hidup

Betul ke? Yer…Rm75 adalah keanggotaan seumur hidup. Saya dulu pun macam tak percaya…Biasa kita dengar habis setahun kena renew…Member Aeon pun kena renew. Sekali dah dafar kat Shaklee valid seumur hidup. Tiada bayaran dikenakan untuk tahun seterusnya

 

  • Tambah pendapatan

Memang Shaklee memberi peluang kepada ahlinya untuk tambah pendapatan. Untung runcit hampir 30% dicampurdengan bonus yang diberi oleh Shaklee..Mengikut pengiraan tertentu setiap bulan akan diberikan bonus terus bank in atau cek. Lagi banyak anda shopping di Shaklee, lagi banyak bonus diberikan. Yang bestnyer bonus Shaklee diberikan setiap 15hb setiap bulan. Huhu…tengah2 bulan tu…Banyak lagi inisiatif yang diberikan oleh Shaklee seperti Car bonus, umrah, percutian dan banyak lagi.. nak tahu lebih lanjut kita sembang dalam Whatsap la yer…hehe

rm1

  • Tidak perlu cari pelanggan

Biasa kita dengar nak cepat dapat bonus kena cari pelanggan. InsyaAllah dengan Shaklee pelanggan cari kita..saya jenis yang tak banyak cakap, saya jenis pemalu, saya segan la nak sembang pasal bisnes, saya ….dan banyak lagi alasan. Semuanya dihujung jari la sayang…tak perlu keluar rumah atau meeting malam2 hari jumpa customer..kita duk rumah diam2 tetapi masyuk…InsyaAllah. Mentor saya yang dah berjaya, jiran sebelah rumah tak tahu pun beliau jual Shaklee padahal jualan beribu2 setiap bulan….

 

  • Tidak Perlu Kelauar Rumah

Boleh ke berjaya dalam bisnes tanpa keluar rumah? Dengan Shaklee tidak mustahil. Zaman sekarang semuanya di hujung jari…nak beli barang Shaklee hanya klik saje www.shaklee2u.com.my. Nak pos pada customer pun Shaklee yang uruskan. Bab kata jual atas angi je, kecuali customer nak cod terpaksa keluar la kejap….leh kenal2 customer. Camner nak tahu belajar blogging? Ha…yang ni saya suka. Sambil2 lipat kain kat rumah boleh belajar macam2  melalui webinar. On saje telefon atau laptop, kita boleh belajar macam2. Ada juga dibuat forum langsung dari Arab Saudi, Korea atau di Pulau sekalipun. Emmm…sambil golek2 atas katil dapat ikut webinar ni. Mudahkan?

ibu menyusu 2

  • Di bawah bimbingan Mentor yang hebat

Saya bersyukur dipertemukan dengan Shaklee. Di bidang ini saya jumpa orang yang hebat2..Saya jumpa benda baru, lain dari kerjaya saya sebagai seorang guru. Asyik mengadap buku2 latihan, kertas pepriksaan…dengan Shaklee saya rasa seronok. Mencebur bidang banyak belajar benda baru..Mentor2 selalu mengadakan seminar atau kelas untuk meningkatkan skill dalm bisnes. Di situ kita akan jumpa dan kenal ramai orag dalam bidang yang berbeza, bertukar2 pendapat dan pandangan. Mereka menjadi sumber inspirasi kepada ahli2.

 

  • Berpeluang belajar benda baru

Ini yang paling saya seronok nak cerita. Bermula dari zero  hanya tahu buka FB saje sekarang saya dah ada blog sendiri. Saya sangat cinta dengan blog saya ni…Bimbingan dari mak Shaklee (istilah yang digunakan dalam Shaklee) membolehkan saya ada page Rahsia ummi dan blog Rahsia Ummi ini. Pengisian kerohanian juga diterapkan dalam Shaklee. Alhamdulillah saya berada dalam group yang sangat proaktif. Anda pun boleh menjadi macam saya atau lebih lagi..

 

  • Kongsi pengalaman dan kebaikan

Kenapa perlu blog? Sebab saya nak kongsi pengalaman dan kebaikan yang telah saya rasai. InsyaAllah kebaikan yang kita kongsikan akan menjadi saham kita di akhirat nanti. Bermula dengan kejayaan full breasfeeding anak ketiga saya, saya nak ibu2 yang bekerjaya terutamanya, berjaya macam saya memberikan susu terbaik kepada anak kita. Disamping itu dapat berkongsi masalah dan penyeleasaian berdasarkan pengalaman sendiri atau kawan2.

 

  • Peluang WAHM

Mak Shaklee saya, Adilah celikvitamin adalah WAHM. Apa tu WAHM? Work At Home Mother. Duduk rumah saje, tapi setiap bulan gaji masuk macam orang yang keluar bekerja setiap hari. WAHM lagi untung, anak membesr di depan mata, urusan rumah selesai, masak untuk suami setiap hari dan tiada masalah untuk uruskan persekolahan anak2. Ramai saya jumpa suri rumah dengan title WAHM. Tidak mustahil jika ada kemahuan. Kadang2 saya pun jelous dengan diorang….

wahm

  • Produk yang mantap

Tidak dinafikan Shaklee mempunyai produk yang terbukti  berkesan dan selamat. Dengan syarikat yang dah 5 dekad, sejak 1956 lagi, adalah syarikat yang sudah mantap. Setiap produk Shaklee adalah hasil kajian yang mendalam. Shaklee merupakan syarikat supplemen semulajadi no 1 di Amerika Syarikat. Kebanyakan ahli Shaklee adalah daripda mereka yang telah jatuh cinta dengan produk Shaklee. Tambahan pula produk Shaklee mempunyai sijil halal yang diperbaharui setiap tahun dan mendapat kelulusan KKM. Klik sini. Sijil halal 2014

Rezeki Allah itu terlalu luas…Hanya orang yang berusaha saje yang akan dapat dengan izinNya. InsyaAllah…So tunggu apalah lagi…kita tak tahu mungkin rezeki kita dengan Shaklee. Belum cuba belum tahu…Jom join kami..

 

Whatsap 019 965 6193

SID 908037

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge